3 tips voor het gebruik van desinfecterende handgel


De alcohol desinfecterende handgel, klik hier, is een goede bescherming tegen de verspreiding van virussen en bacteriën. Maar wanneer dood de handgel echt bacteriën en kan het ons beschermen tegen het coronavirus?

Hoe werkt desinfectie handgel?

Desinfecterende handgel die voor minimaal 70% uit alcohol bestaat doodt bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Dit komt doordat het hoge % alcohol het celmembraan van micro-organismen letterlijk opblaast. Op deze manier worden de handen effectief ontsmet.

 

Alcohol desinfecterende handgel

Gebruik zeep of desinfecterende handgel

Volgens de corona autoriteiten is het veelvuldig wassen van je handen een van de beste manieren om je tegen het nieuwe coronavirus te beschermen. Het is dan wel belangrijk dat je je handen met water en zeep wast. Zeep lost het beschermende vetmembraan van het virus namelijk effectief op, waardoor dit inactief wordt.

 

Als er geen water en zeep beschikbaar is, is desinfecterende handgel het beste alternatief. Hoe gebruik je die op een manier die écht effectief is en bacteriën doodt?

Tips voor het desinfecteren van je handen

  1. Desinfecterende handgel heeft tijd nodig om de bacteriën te doden. Je moet de gel net zo lang in je handen wrijven tot ze droog aanvoelen, dan pas heeft het gebruik zin!
  2. Arts-microbioloog Juliëte Severin meldt in AD dat we de handgel verkeerd gebruiken. Je moet de gel uitsmeren over je hele handen en hierbij vooral je vingertoppen niet vergeten,
  3. Gebruik desinfecterende handgel niet wanneer je handen vuil en/of vet zijn. De alcohol kan dan niet goed in contact komen met de micro-organismen.

 

Alcohol desinfecterende spray